De doelstellingen voor de komende jaren zijn onderverdeeld in een vijftal prioriteiten. Als gemeente willen we hier gezamenlijk aan bouwen in geloof, gebed en werken.
Gebed is in al deze facetten het fundament waarop Hij kan bouwen en waarvoor we de ondersteuning van u allen vragen.
De volgorde van prioriteiten die we, zo de Heer dat wil, verder willen uitwerken, zijn:
1. Groei
Groei is waar de Bijbel vanuit gaat en ons tevens toe oproept. Groei is niet alleen naar voren gebracht als iets wat we graag zouden willen, maar wat ook noodzaak is voor een gezonde gemeente. Groei zou er dienen te zijn op verschillende vlakken. Te weten:
Geestelijk
Dit komt voort uit je relatie met de Heer en kan niet van buitenaf worden opgelegd. Het bewustzijn, dat je bezig bent met het bouwen aan Gods Koninkrijk en de passie die we daarin hebben, is ten eerste een gebedszaak voor de gemeente. Daarnaast dienen we als gemeente de praktische mogelijkheden, als bidstonden, Bijbelstudies, erediensten ed., bij te wonen, te stimuleren en af te stemmen.
Organisatorisch
Dit is een groei zowel op het gebied van het besturen, als het terrein van accommodatie. Op het bestuurlijk niveau staan het invullen van verantwoordelijkheden en wederzijdse en open communicatie voorop. Op het terrein van de accommodatie dient gekeken te worden naar obstakels voor mogelijke groei binnen de huidige faciliteiten.
Kwantitatief
Dit is de groei in het aantal mensen wat deel mag zijn van Gods Koninkrijk. Met deze prioriteit willen we invulling geven aan de oproep om Gods Woord uit te dragen naar onze omgeving. Het bouwen aan contacten middels vriendendiensten, folders, samenwerking met andere gemeentes ed., zijn hiervoor een middel.
2. Communicatie
In de eerste plaats is dat de open communicatie die we dagelijks mogen hebben met de Heer. We mogen elkaar stimuleren en waar nodig begeleiden, om de communicatie met Hem een belangrijk deel van ons leven te laten zijn. Daarnaast is het ook van belang om een goede onderlinge communicatie te hebben en naar derden toe. Veel problemen kunnen worden voorkomen als we elkaar juist informeren. Dit is dan ook onze tweede prioriteit, die een harte zaak dient te zijn en betrokkenheid vereist. We kunnen dit onderverdelen in:
Intern
De hulpmiddelen waarvan we gebruik kunnen maken zijn ’t Visnet, weekbrief, internet, mededelingen vanaf de kansel en via het mededelingenbord etc. Om deze echter ook optimaal te benutten is het aanstellen van een centrale ‘communicator’ gewenst.
Extern
Dit is het leggen en onderhouden van contacten met andere gemeenten, hulpverleningorganisaties, scholing ed. Dit wordt momenteel gedaan door de gemeenteleiding en zou moeten worden uitgebreid.
3. Pastoraat
Geestelijke hulpverlening is nodig om te kunnen groeien naar geestelijke volwassenheid en een gezonde relatie met de Heer. Gebrokenheid is een onderdeel van deze wereld en ook bij vele christenen is dit een (tijdelijk) deel van hun leven. Begeleiding is nodig op die vlakken waarin wij ons als gemeente kunnen inzetten. Ons hierin bekwamen is nodig om invulling te geven aan de oproep om naar elkaar om te zien.
Pastoraat vraagt een invulling binnen de verschillende leeftijdscategorieën: Kinderen en jeugd (tot 15 jaar), Jongeren (16 – 23 jaar) en Ouderen. Voor al deze leeftijdsgroepen willen we ons beraden wat onze invulling en/of toerusting mag zijn. De eerste stappen zijn hiertoe genomen en binnenkort zal er met de mensen, die zich hiervoor willen gaan inzetten en bekwamen, een seminar worden gehouden, specifiek gericht op onze gemeente.
4. Jongerenwerk
Jongeren vallen vaak tussen wal en schip. Zondagsschool is voorbij, de kerk is een grote stap. Het is ook de leeftijd waarop beslissingen genomen worden met betrekking tot het geloof. Ook hierin mogen we als gemeente een plek zijn waarin zij zich gehoord en ondersteund weten. Momenteel zijn de eerste stappen genomen om dit vorm te geven. Onze bede en opzet mag zijn om meerdere jongeren hierin te bereiken en te begeleiden in een leven met Hem.
5. Evangelisatie
Het uitdragen van het Evangelie in Woord en daad kan op velerlei wijzen worden ingevuld, maar dient wel een prioriteit te zijn voor een gezonde, God welgevallige gemeente. Een (geestelijk) licht zijn in de duisternis betekent dat je je ook begeeft in de duisternis, om Zijn licht daar te kunnen uitdragen. Dit kan twee gebieden beslaan:
Intern
Een brug bouwen naar je directe omgeving, zoals familie, vrienden, buren etc. De eerder genoemde vriendendiensten, kringen en gemeentedagen zijn hiervoor een extra hulpmiddel. Ook een stukje toerusting kan helpen om deze brug te slaan.
Extern
Dit is gericht op de mensen buiten onze kring. Het rondbrengen van folders, ondersteunen van evangelisatiediensten van andere gemeenten, zangdiensten in de gevangenis en dergelijke, zijn voorbeelden van een mogelijke inbreng.